Sie suchen Gewürze, dann werden sie hier fündig! Wir bieten eine große Auswahl an orientalischen Gewürzen und Geschmacksverstärkern an. Bei Fragen könnt ihr uns gerne kontaktieren!
Kardamom ist ein weit verbreitetes Gewürz und ein wichtiger Aromastoff, vor allem in Curry- und Gewürzgerichten. Kardamom ist Bestandteil des legendären Yogi-Tees/indischen Tees, der besonders im Winter zu empfehlen ist, weil er von innen heraus wärmt.
Er verleiht Desserts, Currys, Salaten und sogar Suppen einen sehr erfrischenden Geschmack!
Vorteile des Produkts:
Beseitigt schlechten Atem
Lindert Übersäuerung
Entgiftet den Körper
Verbessert die Verdauung
Bekämpft Anämie
Schwarzkümmel riecht kaum, aber wenn er gemahlen oder gekaut wird, entwickelt er ein Aroma, das vage an Oregano erinnert. Man findet dieses Gewürz zum Beispiel auf türkischem Fladenbrot oder auf indischem Naan.
Es ist auch unter dem Namen Schwarzkümmel bekannt.
Vorteile des Produkts:
Fördert das Gedächtnis
Bekämpft Diabetes
Unterstützt die Gewichtsabnahme
Entzündungshemmende Eigenschaften
Schwarzer Pfeffer wird als Hauptbestandteil von Masala verwendet, einer berühmten Gewürzmischung in Indien und Pakistan. Schwarze Pfefferkörner sind die unreifen, getrockneten Beeren der in Ostindien beheimateten Pfefferpflanze. Schwarzer Pfeffer wird auch zum Würzen von Fleisch- und Reisgerichten sowie von Suppen und Eintöpfen verwendet und hat ein starkes, bitteres Aroma. Pfefferkörner können vor dem Würzen gemahlen werden, aber in vielen indischen Gerichten werden sie im Ganzen hinzugefügt und später einfach entfernt oder gegessen.
Vorteile des Produkts:
Hilft bei der Behandlung von Depressionen
Verhinderung von Krebszellen
Hilft dem Verdauungssystem
Lindert Nasenverstopfung
Nährwertangaben von schwarzem Pfeffer (100 Gramm)
Einige Leute wissen vielleicht nicht, dass schwarzer Pfeffer so viele gute Nährstoffe für den Körper enthält.
Energie (kj) 1067 entspricht 255 kcal
Fett 3,26 (g)
Fett, gesättigt 0,98 (g)
Cholesterin 0 (mg)
Eiweiß 10,95 (g)
Kohlenhydrate 64,81 (g)
Ballaststoffe 26,5 (g)
Zucker 0,64 (g)
Natrium 44 (mg)
Kalium 1259 (mg)
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RECIPE : Achar Gosh
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Ingredient’s Required
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Meat on Bones
1 kg / 2.2 lbs small portions
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Garlic Paste
1-2 tablespoons
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Ginger Paste
1-2 tablespoons
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Green Chilies
10 medium slit lengthwise
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Lemon Juice
3-4 tablespoons
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Tomatoes
6 medium /500g
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Plain Yogurt
2 ½ cups / 500g whipped
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Cooking Oil
1 cup / 175ml
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Shan Achar Gosht Mix
1 packet mix in ½ cup water
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How to cook :
Combine 2 tb spoon of Shan Achar Gosht masala with lemon juice and add green chilies.
In warm oil add meat, garlic, ginger, yogurt and remaining Shan Achar Gosht masala. Cook on high flame for 7-10 minutes.
Pour in 2-3 cups of water. Place the lid and cook on low flame until meat is soft.
Add tomato puree. Cook for 5-6 minutes on high flame and add green chilies over the meat. Place the lid and cook on low flame until oil separates from gravy.
If desired remove excessive oil before serving.
Tips: For meat, use cuts from shoulder and T-bone.
:) :) :) :) Tastes extremely delicious and gives traditional achar gosht experience at home :) :) :) :)
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RECIPE : Chicken Masala
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Ingredient’s Required (as per 50 grams)
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Chicken
1 kg/2.2 lbs small portions
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Onions
3 medium / 300g finely sliced
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Plain Yogurt
1 ½ cups / 300g whipped
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Ginger Julienne
2 tablespoons
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Oil / Ghee
1 cup / 175 ml
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Shan Chicken Masala
Mix 50g in ½ cup water
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How to cook :
Warm oil, stir fry onions until light brown, Seperate fromoil and squash it.
Add chicken, yogurt and Shan Chicken Masala Mix to the same oil. Cover and cook on low flame for 20-30 minutes.
Add julienne ginger and ½-1 cup water to make sauce/gravy. Cover and cook on low flame for 5 mins.
Mix in squashed onions. Cover and cook on low flame for 5 minutes.
:) :) :) :) Taste the extremely delicious and authentic chicken masala at home :) :) :) :)
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RECIPE : Karahi Meat Masala
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INGREDIENT REQUIRED
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Meat
1½ kg / 3.3 lbs small cubes
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Tomatoes
6-7 medium / 500g diced
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Garlic crushed
2 tablespoons
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Green Chillies
6 medium whole
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Cilantro/Fresh Coriander
Cilantro/Fresh Coriander chopped
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Cooking Oil
1½ cups / 275 m
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Butter
½ cup / 85g
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Ginger Paste
1 tablespoon
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Shan Karhai / Fry Gosht
1 packet mix in ½ cup water
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How to cook :
Mix garlic, ginger paste and Shan Karahi Mix. Apply to meat and marinate for (Chicken 15 minutes, Goat/ Lamb/ Beef 1-2 hours +).
Heat one cup oil and stir fry meat on high heat for 5-6 minutes. Add julienne ginger
Cover and cook on low heat until meat is tender (Chicken 10 minutes, Goat / Lamb / Beef 45 minutes).
Separately heat ½ cup oil and add tomatoes.
Cook on low heat until soft (5-6 minutes). Stir periodically.
Add cooked tomatoes and green chillies to the cooked meat. On medium heat stir-fry meat until oil separates from masala.
Stir constantly. If desired remove excessive oil.
Add fresh coriander and butter.
Stir fry and serve with hot naans.
:) :) :) :) Tastes extremely delicious and gives traditional Karachi Beef Biriyani at home :) :) :) :)
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RECIPE : Meat Korma
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Ingredient’s Required (as per 50 grams)
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Meat with Bones
1 kg /2.2 lbs small portions
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Onions
3 medium / 300g finely sliced
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Plain Yogurt
1 ½ cups / 300g whipped
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Ginger Julienne
2-3 tablespoons
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Oil/ Ghee
1 cup / 175 ml
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Shan Korma Mix
1 packet mix in ½ cup water
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How to cook :
Warm oil, stir fry onions until light brown, Seperate from oil and squash it.
Add meat, yogurt and Shan Korma Mix to the same oil. Cover and cook on low flame for 20-30 minutes.
Add julienne ginger and ½-1 cup water to make sauce/gravy. Cover and cook on low flame until meat is delicate.
Mix in squashed onions. Cover and cook on low flame for 5-10 minutes.
:) :) :) :) Tastes extremely delicious and gives traditional taste of divine korma at home :) :) :) :)
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RECIPE : Lahori Fish
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Ingredient’s Required (as per 100 grams)
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Fish
1 kg Boneless slices/fillets
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Cooking Oil
2-3 cups/500ml
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Shan Lahori Fish Mix
1 packet
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How to cook :
Mix half cup of water in Shan Lahori Fish Mix and make a smooth batter. Apply on fish.
Deep fry fish until golden and crisp.
Serve hot by garnishing with some onions and lemon juice on the top of the fish.
:) :) :) :) Tastes extremely delicious and gives traditional lahori fried fish at home :) :) :) :)
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RECIPE : Nihari
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INGREDIENT REQUIRED (as per 60 grams)
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Meat
1kg / 2.2lbs 4-6 large portions
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Bones
2kg / 4.4lbs knuckle & marrow
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Onions
1 medium finely sliced
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Flour
1 cup / 100g dissolve in 2 cups water
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Cooking Oil
1 cup /175 ml
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Shan Nihari Mix
11 packet mix in ½ cup water
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How to cook :
Heat ½ cup oil, add meat and Shan Nihari Mix. Pan fry until oil seperates from masala.
Add 18 cups/3 ½ liters water and bones. Mix and bring to bubble. Cover and cook undisturbed on low flame(for: Beef 6 hours, Goat/Lamb 4 hours, Chicken 3 hours).
Eliminate bones, gather marrow and dispose of bones. Add marrow to sauce/gravy .
Progressively add disolved flour in the sauce. Mix and bring to bubble and cook for 15 minutes. Mix incidentally.
Heat remaining oil and add chopped onion. Pan fry until golden in colour and add into Nihari. Cover and stew for 10 minutes on low flame.
Eliminate extra oil prior to serving, if wanted.
:) :) :) :) Tastes extremely delicious and authentic Nihari at home :) :) :) :)
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RECIPE : Palak Paneer
Ingredient's Required
For palak paste:
5 cup water
1 bunch palak / spinach
1 inch ginger
1 clove garlic
3 green chilli
Other ingredients:
3 tsp oil
1 tsp butter
12 - 15 cubes of paneer
SHAN Palak Paneer Masala
2 tsp kasuri methi
½ onion (finely chopped)
½ tomato (finely chopped)
¼ cup water
¾ tsp salt
2 tbsp cream
How to cook :
Take blanched palak, 1 inch ginger, 1 clove garlic and 4 green chilli.
Blend to smooth paste without adding any water. keep aside.
Now in a large pan heat 3 tsp oil, 1 tsp butter and ½ onion and saute till it turns golden brown.
Add SHAN Palak Paneer Masala to the pan of onions and cook in low flame.
Additionally, add ½ tomato and saute till the tomatoes turn soft and mushy.
Add prepared palak paste, ¼ cup water and ¾ tsp salt.
Further, add roasted paneer and mix well.
Simmer for 5 minutes or till paneer absorbs flavour.
Turn off the flame and add ¼ tsp garam masala, and 2 tbsp cream. mix well.
Serve restaurant-style palak paneer with naan.
:) :) :) :) Tastes extremely delicious and gives traditional palak paneer experience at home :) :) :) :)
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